Misleidende informatie Levin Nyman & partners

Zoals u wellicht weet zijn er veel organisaties actief die merkhouders bestoken met misleidende c.q. valse facturen. Enige tijd geleden dook ook kantoor LEVIN NYMAN & partners op. Ze versturen berichtgevingen over de vernieuwing van merkregistraties tegen een uitzonderlijk hoog tarief. De brief en hun website zien er professioneel uit, maar niets is minder waar

Het merkenregister is publiekelijk toegankelijk en als gevolg hiervan worden merkhouders bestookt met brieven (lees: facturen) vanuit bedrijven die zich voordoen als een merkeninstantie of merkenbureau. Het gaat vaak om een uitnodiging tot betaling voor de publicatie van een merk, of opname van het merk in een privé merkendatabank, of voor de verlenging van een merkinschrijving. Echter, zodra er door de merkhouder is betaald, wordt er geen verdere actie ondernomen door de betreffende partij.

Het bestuur van de BMM vereniging heeft ondertussen al een sommatieschrijven verstuurd naar LEVIN NYMAN & Partners. Het is ondertussen belangrijk dat u als merkhouder en of IE adviseur goed in de gaten houdt welke facturen er binnenkomen met betrekking tot merkaanvragen en merkregistraties.